Referenties

Ik leerde Esmee kennen als opdrachtgever voor een serie portretfotografie bij de afdeling communicatie van gemeente Vlaardingen. Ook toen was ze altijd al punctueel en had ze opdrachten goed doordacht, waardoor de briefing helder en volledig was. Inmiddels werkt ze sinds januari 2018 als zelfstandig communicatieadviseur en is ze op meer vlakken inzetbaar. Vol enthousiasme besloot ze ook om samen met mij workshops fotografie voor kinderen te organiseren. Iets heel nieuws voor haar, maar Esmee pikt nieuwe dingen snel op en met haar enthousiasme en leergierigheid is ze makkelijk inzetbaar.  Met humor en op creatieve wijze leidt ze groepen energiek door de workshops. Haar ervaring als communicatieadviseur en -trainer is heel welkom bij het uitwerken van nieuw lesmateriaal. Esmee is actief, flexibel en initiatiefrijk, dat maakt haar een fijne partner om mee samen te werken.

Foto van Angelique van Woerkom referentie Esmee Poldervaart
Angelique van Woerkom Fotografie

In augustus 2008 leerde ik Esmee Poldervaart kennen als senior communicatieadviseur bij de gemeente Vlaardingen. Ik werd toen leidinggevende van het team Communicatie. De afgelopen negen jaar heb ik heel prettig samengewerkt met Esmee Poldervaart.

Esmee is een echte teamspeler. Zij staat altijd voor je en haar collega’s klaar en heeft geen 9 tot 5 mentaliteit. Esmee heeft een scherp analyserend vermogen. Zij kan zich snel een beeld vormen van de omgeving en is hierdoor goed in staat signalen van buiten naar binnen te vertalen in een strategisch communicatieadvies. Esmee werkt pro-actief. Zij kan situaties goed doorgronden, analyseren en vertalen voor haar communicatieprojecten. Hierbij pakt zij de regie en kijkt vooruit naar de effecten op het gebied van communicatie. Deze eigenschappen komen ook goed van pas bij haar rol als teamleider Analyse en Advies in de crisiscommunicatieorganisatie waarin ze crisis- en stressbestendig opereert.

Lees verder

Foto van Ietske Roest referentie Esmee Poldervaart
Ietske Roest hoofd Publiek Gemeente Vlaardingen

Esmee is verantwoordelijk voor de social media van ons makelaars-, hypotheek- en assurantiekantoor. Naast deze werkzaamheden onderhoudt ze ook de website. Esmee valt op door haar kennis van de Nederlandse taal en haar gedrevenheid. Goede inzet op social media, de website en sponsoring hebben in de afgelopen jaren gezorgd voor een groei van onze clientèle. Wij zijn heel tevreden over haar professionele en vakkundige werkwijze.

Marc Elferink van de Drie Kastelen Makelaardij
Marc Elferink MRE De Drie Kastelen NVM Makelaardij
Ik heb Esmee leren kennen als een prettige, nuchtere en vakkundige collega. Daarnaast is zij een warme, gastvrije vrouw met lokale kennis met wie het fijn samenwerken is.
Tijdens ons werk voor de crisisorganisatie kon zij mijn informatie snel vertalen in een goede, betekenisvolle, externe communicatie waar ik op kon vertrouwen. Intern had ik bij incidenten een realistische sparringpartner aan Esmee.
Haar affiniteit met de vastgoedbranche was merkbaar bij haar werk als communicatieadviseur bij de erfpacht- en vastgoedonderwerpen. Haar ervaring aan zowel de markt- als de overheidszijde maakte dat zij scherpe vragen kon stellen om de kernboodschap helder voor het voetlicht te krijgen.
En ook al heeft zij aan een half woord genoeg, Esmee koppelt altijd even terug om na te gaan of de afspraak van beide kanten goed begrepen en nagekomen is. Ik kan u vertellen, dat werkt héél prettig.
Foto van Petra referentie Esmee Poldervaart
Petra de Wit hoofd Vastgoed gemeente Vlaardingen