Over mij

Mijn naam is Esmee Poldervaart. Ik ben een ervaren, allround senior communicatieadviseur met een WO-studie Nederlands (Universiteit Leiden). Na mijn studie was ik docente Nederlands in Vlaardingen en gaf ik door het hele land communicatie-, verkoop- en timemanagementtrainingen.

Na een jaar backpacken maakte ik de overstap naar de lokale overheid. Sinds 2006 werk ik met veel plezier in het communicatievak. In die periode had ik een ruime variatie aan ‘inhoud’ in mijn pakket, waaronder wonen, economie, havens, zorg, water, onderwijs, erfgoed, archeologie, HRM en vastgoed.

Sinds januari 2018 werk ik als zelfstandig communicatieadviseur, onder andere voor STC Group, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard,  Vlaardingen Partners, Zorgimpuls en gemeente Vlaardingen.

 

Een leven lang leren

Ik blijf mezelf graag ontwikkelen. Om die reden volgde ik al vele trainingen en cursussen, waaronder de c-opleiding van Van der Hilst, Factor-C bij de Academie voor Overheidscommunicatie, Factor C bij Publiec, de training tot PMC-begeleider (Projectmatig Creëren) en diverse trainingen crisiscommunicatie. In juli 2019 rondde ik de achtdaagse masterclass Interne Communicatie af bij SRM. Verder ben ik lid van Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals, voor inspiratie, actualiteit en kennisuitwisseling.

Vrijwilligerswerk werkt!

Ik zet me met plezier vrijwillig in. Communicatie is ook daarin de rode draad. Met enkele buurtbewoners organiseren we ieder jaar het buurtfeest, waarvoor ik de promotie en communicatie verzorg. Voor de school van onze zoon vul ik de Facebook-pagina en ben ik sparringpartner als het om communicatie gaat. Daarnaast ben ik lid van de werkgroep Communicatie voor de intocht van Sinterklaas in Vlaardingen.

En verder… kook ik de lekkerste pompoensoep, bak ik de beste bananencake ooit en sta ik trouw langs de lijn bij PPSC J011, bij het voetbalteam van onze zoon.