Testimonial Ietske Roest

In augustus 2008 leerde ik Esmee Poldervaart kennen als senior communicatieadviseur bij de gemeente Vlaardingen. Ik werd toen leidinggevende van het team Communicatie. De afgelopen negen jaar heb ik heel prettig samengewerkt met Esmee Poldervaart.

 

Esmee is een echte teamspeler. Zij staat altijd voor je en haar collega’s klaar en heeft geen 9 tot 5 mentaliteit. Esmee heeft een scherp analyserend vermogen. Zij kan zich snel een beeld vormen van de omgeving en is hierdoor goed in staat signalen van buiten naar binnen te vertalen in een strategisch communicatieadvies. Esmee werkt pro-actief. Zij kan situaties goed doorgronden, analyseren en vertalen voor haar communicatieprojecten. Hierbij pakt zij de regie en kijkt vooruit naar de effecten op het gebied van communicatie. Deze eigenschappen komen ook goed van pas bij haar rol als teamleider Analyse en Advies in de crisiscommunicatieorganisatie waarin ze crisis- en stressbestendig opereert.

 

Kortom Esmee is een zeer ervaren senior communicatieadviseur. Esmee adviseerde wethouders, projectleiders en directeuren bij grotere, complexe en gevoelige vraagstukken. Ze heeft communicatiestrategieën opgesteld voor projecten binnen de gemeente Vlaardingen zoals het Actieplan Wonen (in nauwe samenwerking met woningcorporaties Waterweg Wonen en Samenwerking Vlaardingen) , Actieplan Economie, Onderwijs en Vastgoed. Tevens verzorgde zij de perswoordvoering en -contacten namens de gemeente. In zowel de aanpak van de projecten als in de woordvoering trad Esmee doortastend op. Esmee houdt van doorpakken en laat de zaken niet op zijn beloop. Ze is hierin actiegericht en durft beslissingen te nemen.
Esmee heeft zich de laatste twee jaar ingezet voor de interne communicatie en de arbeidsmarktcommunicatie. Op het gebied van de interne communicatie had Esmee een ‘aanjagersrol’ om de organisatieontwikkelingen communicatief te vertalen. Zij heeft het talent om mensen te overtuigen en mee te krijgen in de voorgestelde veranderingen waarbij ze zelf het overzicht houdt van de koers.
In de crisiscommunicatieorganisatie draaide Esmee piketdiensten en was zij teamleider Analyse en Advies. Hierin werden vooral haar analytische kwaliteiten benadrukt. Zij kan namelijk heel snel de hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en onder hoogspanning veel werk verzetten. Dit zijn twee belangrijke competenties tijdens een crisis. Daarnaast is Esmee tijdens een crisissituatie scherp en alert hetgeen van belang is voor de communicatiestrategie. Een van de projecten die zij vanuit haar rol heeft opgezet is het communicatieprotocol Hoogwater waar wij nog steeds gebruik van maken. Daarnaast gaf Esmee voor de gehele organisatie de succesvolle workshops ‘nieuwe spelling’. Deze workshops werden alom gewaardeerd in de Vlaardingse organisatie. Kortom Esmee levert een toegevoegde waarde aan je team zowel als persoon als met haar vakkennis.